تفاوت عمده و قابل توجه این اتفاق فرهنگی با جشنواره کهنسال فجر، این است که عمار به صورت هم زمان در شهرستان ها نیز برگزار شده و از این رو امکان دیده شدن هنرمندان در سراسر ایران فراهم می شود.

به گزارش گروه فرهنگی مشرق - جشنواره فرهنگی عمار در سال 89 به همت جبهه فرهنگی مطالعات اسلامی و مدیریت وحید جلیلی با هدف حمایت از فیلم ها و آثار ارزشی جوانان کشور تشکیل شد. این برنامه سینمایی تا کنون در دو دوره برگزار شده و امسال نیز برای سومین بار از اول تا نهم دی ماه برگزار خواهد شد.

کلیات جشنواره عمار شبیه مراسم سالانه فجر بوده و روال آن بدین شکل است که پس از اعلام فراخان، هنرمندان جوان می توانند آثار خود را در حوزه های مختلف مستند، فیلم کوتاه، فیلم نامه ، نماهنگ، انیمیشن و فیلم بلند برای دبیرخانه این جشنواره ارسال کرده و در رقابتی فرهنگی شرکت کنند.

اما تفاوت عمده و قابل توجه این اتفاق فرهنگی با جشنواره کهنسال فجر، این است که عمار به صورت هم زمان در شهرستان ها نیز برگزار شده و از این رو امکان دیده شدن هنرمندان در سراسر ایران فراهم می شود.


جواد شمقدری معاون سینمایی وزیر ارشاد،  در دومین جشنواره مردمی فیلم عمار با بیان اینکه هر انقلاب حقیقی در ذات خود دارای آفرینش‌ها و رویش‌های جدیدی است، گفت: در این دوره بخشی از جوانان بسیجی احساس کردند که حرفی برای گفتن دارند لذا به سراغ سینما آمدند که فیلمسازان مشهور دفاع مقدس ما از این دوره هستند. جشنواره مردمی عمار به دنبال پیدا کردن این استعدادها و کمک کردن به آنهاست و ما باید به آنها کمک کنیم تا آنها در حوزه‌های مختلف وارد شوند و ما در معاونت سینمایی وظیفه خود می‌دانیم از آنها حمایت کنیم.

سید‌علیرضا سجادپور مدیرکل اداره ارزشیابی و نظارت معاونت سینمایی وزارت ارشاد، درباره جشنواره مردمی فیلم عمار گفت: این حمایت کاملا نشان‌دهنده خطوط ما در این عرصه است. جشنواره عمار با اینکه جشنواره دو ساله است اما خیلی بیشتر از دو سال از خودش رشد نشان داده است و برخی محصولات این جشنواره امید به ما می‌دهد؛ اولا پیدا کردن استعدادهای تازه آن هم نه در دور دست بلکه افرادی که در آینده نزدیک استعدادهای سینمای ایران خواهند شد و دوم محصولات و سوژه‌هایی که می‌توانند خمیرمایه محصولات بلند سینمایی شوند.

در حالی که تنها یک هفته تا شروع سومین جشنواره مردمی فیلم عمار باقی‌مانده است، دبیرخانه جشنواره رونمایی از پوستر‌های فیلم‌های برگزیدۀ دو دوره گذشته را آغاز کرد.


«ایران سبز»



مستند «ایران سبز» به کارگردانی «مهدی دهشیری» با سفر به دورافتاده‌ترین نقاط ایران به بررسی موضوع تقلب در انتخابات 88  پرداخته است. یک زوج مستندساز نظر مردم این مناطق را درباره تقلب در انتخابات جویا شده‌اند. پاسخ‌های شنیدنی مردم در این مستند قابل توجه است.

 «پایان فراموشی»



این مستند روایتی از رأی مردم مناطق محروم استان کرمان در انتخابات 88 است.

 

«نگهبان آراء»



«مهدی نقویان» کارگردان این مستند به بررسی عملکرد شورای نگهبان در روزهای پس از انتخابات 88 و واکنش‌های سه کاندیدای معترض می‌پردازد.

 

«نمازجمعه تاریخی»



«محمدتقی رحمتی» درحالی که حرکت مردم به سمت میعادگاه نماز جمعه را به تصویر می‌کشد، با جوانی برخورد می‌کند که برای اولین بار راهی نماز جمعه شده است ...

 

«سنگر»



مستند «مهارنشده» به کارگردانی «محمدرضا دهشیری» روایت مسجدی است که در ایام فتنه 88 از آرمان‌های انقلاب اسلامی دفاع می‌کند.


و حالا با نزدیک شدن به فصل جدیدی از این اتفاق فرهنگی و هنری، روز گذشته نشستی در این زمینه با حضور فرهیختگان برگزار شد که نشان از اهمین جشنواره عمار دارد. این نشست خبری با حضور نادر طالب‌زاده دبیر جشنواره، وحید جلیلی رئیس شورای سیاستگزاری جشنواره و حامد بامروت‌نژاد دبیر اجرایی این جشنواره در تالار عمار دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی برگزار شد.

بخش هایی از صحبت های این افراد در ادمه خواهد آمد:

نادر طالب‌زاده

*بخش‌هایی از این فیلم‌ها را دیده‌ام. ارتقای کیفی فیلم‌ها نسبت به سال گذشته بسیار چشمگیر بوده است. او در ادامه توضیح داد جشنواره عمار برای انقلاب اسلامی ایران در حوزه‌ی جشنواره‌ها و فیلمسازی قدم جدیدی برداشته است. فیلم‌های موجود، باکیفیت، خوش‌مضمون، خوش کارگردان و بعضاً غیر‌قابل پخش در رسانه ملی است. افراد متعهد به انقلاب به موضوعاتی پرداخته‌اند که رسانه ملی به پخش آن عادت ندارد و باید برای نقد بر تحمل رسانه اثر بگذارد. پخش و بحث فیلم‌های جشنواره عمار اعتماد ملی را بالا می‌برد.

*در نشست قبلی این جشنواره برخی مسئولین آن ضمن انتقاد از رویکرد سال‌های قبل صداو سیما با جشنواره عمار از یک سری رایزنی‌ها با شبکه مستند سیما برای پخش آثار برگزیده جشنواره عمار خبر داده بود. جشنواره عمار مطالبات مردمی خصوصاً طبقه‌های اجتماعی ضعیف جامعه به لحاظ اقتصادی، حوزه‌های بین‌الملل و بیداری اسلامی و ... را دنبال می‌کند.


وحید جلیلی

* امسال در کنار نمایش فیلم که از 3 تا 9 دی در سینما فلسطین تهران و بیش از 25نقطه از کشور ارائه خواهد شد؛ نقد و بررسی و تقدیر از شخصیت‌های فرهنگی کشو ر را در برنامه داریم. تقدیر از داوود میرباقری، کارگردان برجسته سینما و تلویزیون، بهزاد بهزادپور چهره پیشکسوت انقلاب اسلامی و رحیم مختومی چهره بارز ادبیات دراماتیک انقلاب اسلامی که تلاش زیادی برای ما به عمل آورده‌اند.

*جشنواره عمار از طالب زاده، میرباقری، بحرانی، طالبی و ده‌ها چهره پیشکسوت سینما ایران استفاده می‌کند و بسیاری از جوانان نوخاسته و نوآمده فیلم‌ساز کشور را گرد هم می‌آورد تا در برابر هژمونی رسانه‌ای جریان غرب زده قد برافرازد. البته سینمای عمار قدر و قد خود را می‌شناسد و یک آب باریکه‌ای است که حاصل قنات ریشه داری است. این قنات اگر لای‌روبی شود معلوم می‌شود که چه چشمه جوشانی است. جشنواره عمار گام در راه لای‌روبی قنات سینمای بزرگِ ایران، ایران ِ تاریخی، فرهنگی، انقلابی و اسلامی گذاشته است.

*فتنه‌ی 88 پیش از آنکه متغیرهای جمهوری و رئیس جمهور منتخب را هدف گرفته باشد، جمهوریت و ساختار نظام انتخابات را هدف قرار داده بود. در 9 دی حتی کسانی که به منتخب رای نداده بودند برای دفاع از حق رای‌شان وارد میدان شدند. چون می‌دیدند غرب و غرب زده‌ها می‌خواهند ساز و کاری غیر از انتخابات برای به دست گرفتن قدرت جایگزین کنند. درحالیکه همه‌ی ایرانی‌هایی که در انتخابات شرکت کرده بودند قدرت انتخابشان، مهمتر از فردی که انتخاب می‌شود یا نمی‌شود، بود.



گفتنی است که شمارش معکوس برای این جشنواره آغاز شده و باید دید آیا سومین دوره از این جشنواره می تواند بهتر از دو دوره قبل عمل کند یا خیر.


نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • ۱۱:۴۲ - ۱۳۹۱/۰۹/۲۹
    0 0
    کارگردان مهار نشده اقای رضوانیه و نه دهشیری.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس